Schoolgebouwen

Deelgemeente Borgerhout
Straat Vinçottestraat, Leningstraat
Locatie Vinçottestraat 44, Leningstraat 26, Antwerpen (Antwerpen)

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Schoolgebouwen

Beschrijving

Vinçottestraat nummer 44 (Stedelijke basisschool) en Leningstraat nummer 26 (horend bij het lyceum in de Generaal De Wetstraat). Niet op elkaar aansluitende, respectievelijk L-vormige en rechthoekige schoolgebouwen met nagenoeg identieke voorgevels, in de jaren 1921-1926 respectievelijk opgericht als jongens- en meisjesschool.

Baksteenbouw van drie bouwlagen met zijrisalieten afgesloten door gebroken frontons en topstukken. Rechthoekige muuropeningen. Gelijkaardige bakstenen achtergevels aan L-vormige speelplaats.

Auteurs: Steyaert, Rita