Stationsplein

inventaris bouwkundig erfgoed \ geheel \ straat

Locatie

Provincie West-Vlaanderen
Gemeente Deerlijk
Deelgemeente Onbepaald
Straat Stationsplein

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Inventarisatie Deerlijk (geografische inventarisatie: 01-01-2007 - 31-12-2007).

Juridische gevolgen

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Korte straat gelegen tussen de Stations- en Sint-Elooistraat. Zuidelijke straatzijde getypeerd door stationsgebouw (nr. 12). De noordelijke straatzijde wordt gekenmerkt door rijbebouwing uit het eerste en tweede kwart van de 20ste eeuw met eenvoudige bakstenen lijstgevel: nr. 1 met licht vooruitspringende deurtravee en getoogde muuropeningen met arduinen sluit- en aanzetstenen; nrs. 2, 3, 4 met gebruik van gele sierbaksteen voor ontlastingsbogen en muizentandfries; nr. 9 met druiplijstje en arduinen aanzetstenen van de korfbogige muuropeningen; nr. 10 met horizontaliserend druiplijstje.

Bron: De Gunsch A. met medewerking van Moeykens S. & Callens T. 2007: Inventaris van  het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Deerlijk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL34, (onuitgegeven werkdocumenten).

Relaties

omvat Burgerhuis

Stationsplein 6, Deerlijk (West-Vlaanderen)

omvat Dorpswoning

Stationsplein 8, Deerlijk (West-Vlaanderen)

omvat Handelaarswoning

Stationsplein 5, Deerlijk (West-Vlaanderen)

omvat Station Deerlijk

Stationsplein 11-13, 12, Deerlijk (West-Vlaanderen)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.