Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve met ordonnantie: woonhuis-dwarsschuur-stal (in vooruitspringend gedeelte). De datering 1895 verwijst waarschijnlijk naar de verstening van de oorspronkelijke vakwerkhoeve, aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen (1841).

Bakstenen gebouw onder zadeldak (nok loodrecht op de straat). Rechthoekige muuropeningen onder houten latei. Gevelsteen in de zijgevel met opschrift: W 1895 H(?).

Bron     : Schlusmans F. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Bilzen - Maasmechelen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda