Minderbroedersstraat

Beschrijving

Van Mutsaardstraat naar Minderbroedersrui. Vroeger ook zogenaamd "Broerkesstraat", geopend kort nadat de minderbroeders zich gevestigd hadden (1450) op de plaats van de huidige Academie voor Schone Kunsten. Licht gebogen straat met een gezicht op het toegangsgebouw en de tuin van de Academie; 20ste-eeuwse bakstenen en 19de-eeuwse bepleisterde (nummers 3, 5, 17 en 20) lijstgevels met rechthoekige vensters onder ongelijke kroonlijstlijnen. De noordzijde werd nagenoeg volledig verwoest door de inslag van een V-bom in 1944.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine