Antwerpsesteenweg

Beschrijving

Belangrijke, geasfalteerde verbindingsweg met Antwerpen. In het centrum met twee rijbanen gescheiden door een trambedding. Lintbebouwing van twee of drie bouwlagen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, onder meer neoclassicistische enkelhuizen met bepleisterde en beschilderde lijstgevels, zuidzijde met kleurige baksteengevels en enkele alleenstaande landhuizen. Naar Antwerpen toe versmallende straat met eerder karakterloze lintbebouwing tot drie bouwlagen, verder minder geconcentreerde en recentere bebouwing.

Bron: KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. met medewerking van WYLLEMAN L. & HIMLER A. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Antwerpen, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3nd, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita