Constantia Teichmannplaats

Straat Constantia Teichmannplaats

• Herinventarisatie stad Antwerpen (geografische herinventarisatie: 10-02-2010 - 31-12-2018).

Beschrijving

Driezijdig plein gelegen op de kruising van Jozef De Bomstraat, Teichmannstraat, Gounodstraat, Peter Benoitstraat en Verdussenstraat, geopend in 1873. Naamgeving naar Constance Teichmann (1824-1896), dochter van gouverneur Theodoor Teichmann. Zij was een begunstiger van de muziek, richtte het kinderziekenhuis Louise Marie op, en stond bekend om haar moed en toewijding ten aanzien van de armen tijdens de cholera-epidemies.

Van de oorspronkelijke bebouwing met sobere, neoclassicistische burgerhuizen uit het laatste kwart van de 19de eeuw, is het nummer 3 het meest gaaf bewaard.

Auteurs: Braeken, Jo