Constitutiestraat

Beschrijving

Tussen Offerande- en Kerkstraat; opening circa 1850. De naam herinnert aan de afkondiging van de Belgische grondwet door het Nationaal Congres in 1831. Lange rechte straat met heterogene bebouwing van enkelhuizen uit tweede helft 19de eeuw en woningen van circa 1950. Eerstgenoemde van drie traveeën en twee tot drie bouwlagen, overwegend met bepleisterde en beschilderde lijstgevel in sobere neoclassicistische stijl met verschillende aanpassingen. Nummer 61: bakstenen schoolgebouw vernieuwd circa 1925.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita