Familiestraat

inventaris bouwkundig erfgoed \ geheel \ straat

Locatie

Provincie Antwerpen
Gemeente Antwerpen
Deelgemeente Antwerpen
Straat Familiestraat

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Inventarisatie Antwerpen (geografische inventarisatie: 01-01-1976 - 31-12-1992).

Juridische gevolgen

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Tussen Veldstraat en Van Helmontstraat. Deels geopend in 1888 (tussen Veldstraat en Onderwijsstraat) op gronden van de "familie" Heiman, in 1899 verlengd tot aan de Van Helmontstraat. Rechte straat met bebouwing uit einde 19de en 20ste eeuw. Enkelhuizen met bepleisterde en beschilderde of bakstenen lijstgevels van drie traveeën en twee of drie bouwlagen, verspringende kroonlijsthoogte. Meestal geblokte begane grond, doorlopende kordons en lekdrempels, panelen op borstweringen en friezen. Enkele erkers en balkons, onder meer; nummer 41 met gevelbreed ijzeren balkon. Rechthoekige muuropeningen.

Bron: Plomteux G. & Steyaert R. met medewerking van Wylleman L. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3NC, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Plomteux, Greet & Steyaert, Rita

Datum tekst: 1989

Relaties

Geen afbeelding beschikbaar

maakt deel uit van Antwerpen - 19de- en 20ste-eeuwse stadsuitbreiding

Antwerpen (Antwerpen)

omvat Geheel van vier burgerhuizen

Familiestraat 14-20, Antwerpen (Antwerpen)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.