Lange Van Bloerstraat

Straat Lange Van Bloerstraat

Beschrijving

Tussen Kerk- en Sint-Willibrordusstraat; in 1846 werd het deel tussen St.-Willibrordus- en Lovelingstraat, Van Bloerstraat genoemd; het gedeelte tussen Loveling- en Kerkstraat, Pollepelstraat; laatstgenoemde in 1856 ook Van Bloerstraat. Lange Van Bloerstraat vanaf 1860; naamgeving in verband met Jozef Van Bloer (1734-1811), de laatste voorzitter van het bisschoppelijk seminarie, die de hier gelegen oude moestuin van het bisdom Antwerpen aan het Bureel van Weldadigheid schonk. Rijhuizen van twee à drie traveeën en twee of drie bouwlagen uit de tweede helft van de 19de eeuw en de 20ste eeuw. Bepleisterde en beschilderde of gecementeerde lijstgevels met rechthoekige muuropeningen. Nummers 44, 50 en 52 met neoclassicistische houten puien.

Auteurs: Plomteux, Greet & Steyaert, Rita