Lokkaardstraat

Straat Lokkaardstraat

• Herinventarisatie stad Antwerpen (geografische herinventarisatie: 10-02-2010 - 31-12-2018).

Beschrijving

Korte straat met rechtlijnig tracé tussen de Lange Lozanastraat en de Markgravelei. Straat in 1846 genoemd naar de 14de-eeuwse veldnaam "den Lockaert".

Aan de oostzijde koetshuizen en aanhorigheden van de hotels aan de Jan Van Rijswijcklaan. Aan de westzijde het Sint-Camillusziekenhuis, waarvan de oorspronkelijke neogotische gebouwen door Ernest Pelgrims uit 1908 gesloopt zijn. Voormalig "Café Markgrave" op nummer 22-24 (hoek Markgravelei), afgerond gebouw met art-nouveau-inslag en sgraffito’s, opgetrokken in opdracht van Louis Gelens, naar een ontwerp door architect Frans Mijlemans uit 1908.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 1908#887 (Sint-Camillusziekenhuis) en 1908#235 (nummers 22-24).

Auteurs: Braeken, Jo; Plomteux, Greet & Steyaert, Rita