Teksten van Gekoppelde rijhuizen

Gekoppelde rijhuizen in art-decostijl ()

Rijhuizen in spiegelbeeld, volgens de bouwaanvraag van 1938 opgetrokken in opdracht van Jos Koekhoven en Adriaenssens. Bouwplannen gesigneerd door een in Berendrecht gevestigde architect, naam echter onleesbaar. Gele baksteenbouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Zakelijke art-decostijl met in- en uitspringende volumewerking en afgeronde balkons; rechthoekige venstervormen en rondbogige balkondeuren. Conventionele plattegrond met gekoppelde trappenhuizen: salon en woonkamer geflankeerd door hal en keuken met washuis in aanbouw; drie slaapkamers op verdieping.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 802 # 4205.

Auteurs:  Braeken, Jo

Rijhuizen ()

Rijhuizen in spiegelbeeld, waarvoor bouwaanvraag van 1938 met onleesbare architectennaam. Gele baksteenbouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen); in- en uitspringende volumewerking met afgeronde balkons en rechthoekige venstervormen; rondbogige balkondeuren.

• Gemeente-archief Ekeren, Bouwaanvragen 1938/K, doos 275.

Auteurs:  Kennes, Hilde