Arbeiderswoning Peperkoekenhuizeke

Beschrijving

Arbeiderswoning van één à twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Door de eigenaar-bewoner aangepast en versierd met kleurrijke reliëfs met als thema oude beroepen (beeldhouwer, boer, mijnwerker en smid) en de natuur, naar verluidt in de periode 1950-1960.

Gelijkvloers met rondbogige deur en garage onder korfboog met bovenlichten. Deurvenster en bovenlichten met organische roedeverdeling. Verdieping met centrale erker op consoles, waarboven balkon met balustrade in organisch ijzerwerk voor venster onder dakuitsprong onder plat dak.

Art brut. Excentrieke gevelvormgeving, bepalend voor straatbeeld.

Auteurs: Cappuyns, Toon