Jef Denynplein

Gemeente Mechelen
Deelgemeente Mechelen
Straat Jef Denynplein

Beschrijving

Tussen A.B.-straat en Arme Clarenstraat. Vroeger deeluitmakend van de zogenaamde "Melaan" en gelegen aan de rechterzijde van de vliet Melaan. Met de demping van deze vliet circa 1912 en de recente aanleg van een parkeerruimte kreeg deze eertijds beboomde laan als het ware het uitzicht van een rechthoekig plein. Huidige benaming naar de gekende beiaardier Jef Denyn (1862-1941).

Zuidelijke straatkant begrensd door de contrasterende nieuwe bouw van de Technische Scholen naast een nog behouden homogene gevelwand uit de 19de en het begin van de 20st eeuw, waarachter een aantal oudere kernen schuilgaan. Overkant getypeerd door de achtergevels van het Cellekensgesticht.

Auteurs: Eeman, Michèle; Kennes, Hilde & Mondelaers, Lydie