Landhuis Rozenhof ()

Landhuis genaamd 'Rozenhof' in cottagestijl, naar verluidt van 1893. Tuin aan de straatzijde omheind met bewaard smeedijzeren hekwerk en twee poorten. Witgeschilderde baksteenbouw van twee bouwlagen en een viertal traveeƫn, onder leien schilddak. Uitkragende houten daklijsten op consoles. Licht getoogde muuropeningen onder ontlastingsbogen. Centraal in de voorgevel een ver uitspringende travee onder dakuitsprong met puntdak, sierlijk uitgewerkt met windborden en consoles. Gelijkvloers met balkon voorzien van eenvoudige ijzeren balustrade. Rondbogig venster onder decoratieve ontlastingsboog onder het dak.

Auteurs:  Cappuyns, Toon

Witgeschilderd bakstenen landhuis in cottagestijl, naar verluidt van 1893. Typisch overkragende daklijsten met sierlijk uitgewerkte windborden en houten consoles.

Auteurs:  Kennes, Hilde