Julia ()

Eind-19de-eeuws landhuis in tuin, genaamd 'Julia'. Eenvoudige, witgeschilderde baksteenbouw van vier traveeën en twee bouwlagen onder leien schilddak. De twee centrale traveeën waaronder de inkomtravee zijn toegankelijk via een bordes met borstwering van hardstenen balusters. Uitspringende torenvormige hoektraveeën met hoekkettingen in reliëf en onder spitse leien schilddaken. Licht getoogde gevelopeningen. De vensters in de linkertravee zijn voorzien van nevenlichten. Kroonlijst met tandlijst en klossen. Een prentkaart toont dat de huidige geveltoestand authentiek is.

Rechts ervan art-nouveaugetint bijgebouwtje met gevels van decoratieve gele en lichtblauwe baksteen. Venster met opvallende organische vorm. Verspringend volume onder haakse bedaking (oorspronkelijk bedekt met stro).

• Documentatiecentrum Antwerpen Noorderpolders, postkaart CO1247b.

Auteurs:  Cappuyns, Toon

Landhuis ()

Eenvoudig, gedeeltelijk witgeschilderd bakstenen landhuis onder schilddak, uit eind 19de eeuw; torenvormige hoektravee onder steile schilddaken met vorstkam. Rechts ervan art-nouveaugetint bijgebouwtje van gele en lichtblauwe baksteen; verspringend volume onder haakse bedaking (bitumen).

Auteurs:  Kennes, Hilde