Lange Heistraat

inventaris bouwkundig erfgoed \ geheel \ straat

Locatie

Provincie Antwerpen
Gemeente Mechelen
Deelgemeente Mechelen
Straat Lange Heistraat

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Inventarisatie Mechelen historische binnenstad (geografische inventarisatie: 01-01-1982 - 31-12-1982).

Juridische gevolgen

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Voorheen zogenaamde "Heihoek", een uitgestrekt heidegebied en deel uitmakend van het zogenaamde "Kwartier" (zie straatnota De Langhestraat). S-vormige straat tussen de Korte Hei- en de Korte Pennincstraat.

Behouden kleinschalige bebouwing met typische doorsnee-architectuur uit de 19de en het begin van de 20ste eeuw: lijstgevels van twee tot drie bouwlagen en dito traveeën, veelal aangepast, onder zadeldak; onder meer nummers 14 tot 18 en 43 tot 49: in reeks opgetrokken, respectievelijk twee en twee en een halve bouwlaag hoog. Nummer 3: met markante driekantige erker en ijzeren balkonleuning, circa 1925. Enkele oudere kernen aangegeven door de dakhelling of het algemeen volume, zie nummers 1, 29-31 en 70.

Bron: Eeman M., Kennes H. & Mondelaers L. 1984: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Mechelen, Binnenstad, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 9N, Brussel - Gent.

Auteurs: Eeman, Michèle; Kennes, Hilde & Mondelaers, Lydie

Datum tekst: 1984

Relaties

Geen afbeelding beschikbaar

maakt deel uit van Mechelen binnenstad

Mechelen (Mechelen)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.