Villa Clementine

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Clementine

Beschrijving

Landhuis in tuin, genaamd 'villa Clementine', sierlijke, licht L-vormige woning in cottagestijl uit einde 19de eeuw. Baksteenbouw met decoratieve banden van gele en grijze baksteen doorlopend in metselbogen. Licht getoogde gevelopeningen, beluikt ter hoogte van gelijkvloers. Achterbouw van twee bouwlagen en een drietal traveeën onder afgewolfd zadeldak. Houten balkon met borstwering, stijlen en zonnewering onder het dak in de linker zijgevel. Voorbouw van twee traveeën onder asymmetrisch zadeldak, met gelijkvloers houten balkon (borstwering, stijlen, zonnewering) waarboven identiek balkon. Puntdak met beplankte nok (windbord). Inkom in oksel van voor- en achterbouw met luifel op consoles en bedekt met daktegels. Daken met mechanische pannen, voorzien van uitkragende houten daklijsten op consoles en dakvensters.

• Jaarboek Heemkring Ekeren, 2007, 25 (reproductie postkaart).

Auteurs: Cappuyns, Toon