Itegembaan

Beschrijving

Vrij dukke, brede betonbaan vanuit de dorpskern, richting Itegem. Nabij de kern sterk bebouwd: vrijstaande woningen en rijhuizen meestal vanaf circa 1950. Enkele bewaarde dorpswoningen van circa. 1900. Enkele bewaarde dorpswoningen van circa 1900: bakstenen breedhuisjes van één bouwlaag onder zadeldaken (Vlaamse pannen); getoogde of rechthoekige muuropeningen (nummers 56-58, 70-74). Verderop eerder landbouwgebied met een concentratie van 18de-eeuwse hoeven en verspreide langgestrekte hoevetjes uit de tweede helft van de 19de eeuw (onder meer nummer 364 van 1876).

• Nummer 364: Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters, Berlaar, schetsen 1877/18.