Onze-Lieve-Vrouwstraat

Beschrijving

Oorspronkelijk een deel van de oude weg van Lebbeke naar Baasrode leidend langs de noordzijde van het kerkhof, thans van de Grote Plaats tot de Stationsstraat, in 1933 doorgetrokken in oostelijke richting tot het Koningin Astridplein. Het begin van de straat, bij de kerk wordt bepaald door de neogotische gebouwen van de voormalige congregatiezaal en het processiehuis. Het nieuwe straatgedeelte werd verkaveld vanaf 1934 en bebouwd met typische interbellumwoningen en huizen uit de jaren 1940 en 50, die qua stijl nog aanleunen bij de bakstenen interbellumarchitectuur.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke