Buitenland

Beschrijving

Kronkelige straat doorheen de Buitenlandpolder en voornaamste straat van het gelijknamige gehucht. Gekenmerkt door een zeer heterogene bebouwing uit de tweede helft van de 19de eeuw en de 20ste eeuw; op de kaart van Ph. Vandermaelen van 1854 is nagenoeg nog geen bebouwing te merken. Arbeiderswoningen, afgewisseld met gegroepeerde rijkere woningen, onder meer de villa's van de families Merckx met eclectische kenmerken, en bedrijfsgebouwen, overwegend eigendom van de familie Merckx-Verellen onder meer de aangepaste nummer 27.