Kontichstraat

Beschrijving

Met berken afgezoomde rechte baan, vertrekkend van gemeentehuis in zuidelijke richting naar de gemeente Kontich. Oorspronkelijk binnenweg naar Kontich. Reeds in 1395 sprake van "Gawech van Conteke". Circa 1437 opgehoogd aan de grens Edegem-Kontich en Potsdijk genoemd. Gekasseid in 1868 en 1869-1891, verbreed in 1894 en 1953.

Bebouwing voornamelijk bestaande uit villa's, uit het derde kwart van de 20ste eeuw met omhaagde tuinen. Tegen dorpskern enkele eenvoudige landhuizen en eengezinswoningen van twee bouwlagen, met voortuintjes, van circa 1920.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs: Wylleman, Linda