erfgoedobject

Polderhoeve

bouwkundig element
ID
11405
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11405

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Polderhoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Polderhoeve met losstaande bestanddelen van één bouwlaag opgetrokken uit baksteen onder zadeldaken bedekt met Vlaamse pannen, omstreeks 1872. Gelegen op omhaagd terrein te midden van weiland, met moestuintje aan oostzijde. L-vormig woonstalhuis (nok parallel aan de straat), bestaande uit een woonhuis met aan noord- (nok parallel aan de straat) en westzijde (nok loodrecht op de straat) lager opgetrokken stallingen. Het woonhuis is van het dubbelhuistype, met vijf traveeën, onderkeldering aan noordwestelijke zijde en rechthoekige muuropeningen met beschilderde arduinen dorpels. De rechthoekige muuropeningen van de stallen zijn veelal vernieuwd. Ten westen vrijstaande rechthoekige bakstenen langsschuur, deels beschilderd, onder zadeldak (nok loodrecht op de straat) met aan de langszijden aanbouwsels onder lessenaarsdaken. Rechthoekige muuropeningen met houten lateien.

  • D’HOOGE W. 2005: Hoeves in de Donk - lezing Nobele Donk, onuitgegeven tekst, bewaard in documentatiecentrum Antwerpen Noorderpolders.

Auteurs: Cappuyns, Toon
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Polderhoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11405 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Stad Antwerpen

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.