Hogebrug

Beschrijving

Hogebrug maakt deel uit van de steenweg Aalst-Dendermonde die van zuid naar noord door Denderbelle voert. De vroegere benaming heerwech en heerstraete (1572-1577) wijst op een belangrijke wegverbinding die wellicht tot de middeleeuwen opklimt. De verkeersas ligt oostwaarts verwijderd van de oude dorpskern die met de parochiekerk nabij de Dender ligt. Pas sinds begin 20ste eeuw nam de bebouwing aan dit deel van de steenweg stelmatig toe. Hogebrug vormt het meest noordelijke deel van de steenweg op grondgebied Denderbelle die leidt tot Sint-Gillis-bij-Dendermonde.

• BOVYN M., Denderbelle, in Oudheidkundige Kring van het Land van Dendermonde, Gedenkschriften 3e Reeks, Deel XVIII, 1969, p. 70-71.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke