Hoeve (herinventarisatie) ()

Hoeve met kern mogelijk uit 1808 of uit tweede helft van de 19de eeuw, bestaande uit klein woonstalhuis van een vijftal traveeën onder zadeldak met de nok evenwijdig aan de straat en bedekt met mechanische pannen. Rechthoekige gevelopeningen voorzien van tralies en luiken (persiennes).

Achterliggende langsschuur onder monumentaal schilddak, met de nok loodrecht op de straat en bedekt met Vlaamse pannen. Rechthoekige kleine ramen, deuren en poort onder houten lateien. Steunbeer op de hoek. Voortuin.

• D’HOOGE W. 2005: Hoeves in de Donk - lezing Nobele Donk (onuitgegeven tekst, bewaard in documentatiecentrum Antwerpen Noorderpolders).

Auteurs:  Cappuyns, Toon

Hoeve ()

Kleine hoeve met voortuintje, gelegen tussen recente villabouw, in kern mogelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw. Rechthoekig woonstalhuis van één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen); rechthoekige muuropeningen met arduinen dorpels, vernieuwd in de stal; muurbanden. Ten zuiden, langsschuur onder schilddak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), iets opgehoogd ter hoogte van de poort. Rechthoekige muuropeningen.

Auteurs:  Kennes, Hilde