Krakeelstraat

Beschrijving

Kronkelende weg die de dorpskern van Zerkegem vanaf de Jabbekestraat met de Gistelsteenweg verbindt. Tot ver in de 20ste eeuw gekend als "Zandstraat". Tegen de dorpskern aan, eind-20ste-eeuwse eengezinswoningen in tuin; verder enkele hoeves, bijvoorbeeld Krakeelstraat nummer 6, haaks op de straat ingeplant bakstenen boerenhuis daterend van 1902, in 1927 verlengd met een stal en voorzien van losstaand bakhuis en stal ten zuiden van de woning.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Zerkegem, 1866/26, 1902/10, 1927/20, 1954/15.
  • CARBONEZ M., Aardrijkskunde van Zerkegem, Zerkegem, 1977.
  • DE FLOU K., Woordenboek der toponymie van westelijk Vlaanderen, Vlaamsch ArtesiĆ«, het land van den Hoek, de graafschappen Guines en Boulogne, en een gedeelte van het graafschap Ponthieu, deel VIII, Brugge, 1928, kl. 671.