Nonnedreef

Beschrijving

Loopt van de Ruweschuurstraat naar de Antwerpse Heirweg. Rechte straat. Op de kaart van Ferraris (1770-1778) nog niet aangeduid. Op de pre-kadastrale kaart van 1809 weergegeven als een landelijke weg met slechts twee kleine arbeiderswoningen. Weergegeven op de kaart van Ph. Vandermaelen (1846-1854). Kenmerkend is de verspreide bebouwing, bestaande uit kleinschalige woningen.

Thans weinig overgebleven van de oorspronkelijke bebouwing. Bestaande oudere volumes worden uitgebreid of afgebroken en vervangen door nieuwbouw.

• RIJKSARCHIEF BRUGGE, Collectie Kaarten en Plannen, nummer 1608.

Auteurs: Gilté, Stefanie