Beschrijving

Hoeve in poldergebied (afgepaalde weiden) ten noordwesten van de ringspoorweg. Omheind terrein met losstaande bakstenen bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen, riet), mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw. Rechthoekige muuropeningen, betraliede en beluikte vensters met houten lateien.

Woonstalhuis (nok parallel aan de straat) ten noorden; met gecementeerde, beschilderde gevels; de zuidgevel werd verbouwd in de 20ste eeuw. Stalling (nok loodrecht op de straat) ten westen. De stal heeft een korfboogvormige centrale poortdoorgang waarvan de oorspronkelijke poort in de achtergevel werd ingevuld. Langsschuur (nok parallel aan de straat) ten zuiden, met oude spanten, maar verbouwd in de 20ste eeuw; bewaarde muurankers in de gevels.

• D’HOOGE W. 2005: Hoeves in de Donk - lezing Nobele Donk (onuitgegeven tekst, bewaard in documentatiecentrum Antwerpen Noorderpolders).

Auteurs: Van den Borne, Steven; Cappuyns, Toon