Dr. Victor Van Cauterenstraat

Beschrijving

Centrumstraat lopende van de Dokter Armand Rubbensstraat naar de Industriestraat en grenzend aan Zandberg (plein). Straatnaam sinds 1970 ontleend aan senator Victor Van Cauteren (1877-1935), maar voorheen gekend als "Rinckhout" en "D'Hamme straete". Ter hoogte van nummer 37 voormalig molenaarshuis met bijhorende hoeve en maalderij, volgens gerecupereerde gevelsteen zogenaamd " '’t Molenhof". Gerelateerd aan de nabijgelegen verdwenen windmolensite op de Zandberg onder meer uitgebaat door de families Cornelis en Van Lierde (zie straatinleiding Zandberg). Site van voormalig molenaarshuis reeds vermeld in de "Ommelooper ende Terrier ofte Landt ende Caertebouck der prochie van Zele (...)" van 1775, mogelijk nog ouder, maar heden in sterk verbouwde toestand.