Station Hoboken-Polder

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Station Hoboken-Polder

Beschrijving

Station gelegen tussen poldergebied en woonzone. Sobere baksteenbouw van één en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) en platte daken, van 1878 (zie aanleg spoorweg). Hogere middenvleugel geflankeerd door lagere aanbouwsels; gemarkeerd door zijtrapgevels.

Straat- en perrongevel geritmeerd door baksteenlijst, pilasters en licht uitspringende middentravee waarvan de getrapte dakvensters verdwenen, sierankers. Steekboogvensters, op eerste bouwlaag onder omlopende waterlijst. Aan straat latere uitspringende ingangsportiek. Gietijzeren luifel aan perronzijde.

Auteurs: Steyaert, Rita