Kasteellaan

Beschrijving

Onderdeel van het oude wegtracé aanvangend in de zuidoosthoek van het dorpsplein van Moerzeke, namelijk van de Aubroekstraat. Belangrijke wegverbinding doorheen de in de 13de-14de eeuw ingedijkte Aubroekpolder naar het afgelegen zuidelijk gehucht Kastel (zie Aubroekstraat). In het tweede kwart van de 19de eeuw al "casteelstrate" geheten (zie kadastraal plan van 1828). Benaming verwijzend naar het kasteel van de vroegere heren van Moerzeke vlakbij het dorpsplein gelegen aan de oostelijke straatzijde (zie nummer 1).

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena