Pastorie van de Onze-Lieve-Vrouweparochie

Deelgemeente Hoboken
Straat Dokter Coenstraat
Locatie Dokter Coenstraat 8, Antwerpen (Antwerpen)

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Pastorie van de Onze-Lieve-Vrouwekerk

Beschrijving

Neoclassicistisch dubbelhuis, in 1863-1864 opgericht naar ontwerp van Eugeen Gife (gevelsteen); grondig hersteld in 1948 en inwendig vernieuwd in 1968. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen gemarkeerd door licht middenrisaliet en geringde hoekpilasters met verdiepte schacht.

Horizontale geleding door kordon, doorlopende lekdrempels van bovenverdieping en klassieke gevelbeëindiging. Segmentboogvensters in geriemde en geblokte omlijsting. Rechthoekige deur in gelijkaardige omlijsting onder gebroken fronton.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Pastorieën, Hoboken, O.-L.-Vrouw, dossier 1, 5, 6.

Auteurs: Steyaert, Rita