Wandelingstraat

Beschrijving

Voorheen een oude losweg zogenaamd "Koeiestraat", maar na het slopen van de fabrieksgebouwen van de linnenweverij Rey-Ainé in 1961 opgenomen in een nieuwe verkaveling onder de benaming Wandelingstraat verwijzend naar de aanzet van een wandeling doorheen het beemdengebied van Ruisbroek. Aan deze straat lag de blekerij van vermelde linnenweverij, thans in gebruik als gemeentelijk recreatiegebied. Op het einde van de straat rechts ligt het Sport- en recreatiecentrum A.J. Braillard, ingehuldigd op 4 mei 1974.

• DULLEKENS L., PATERNOSTER A. en VANDENBOSCH A., Ruisbroek, wegen en straten, in Lewe, jaargang 18, nummers 3-4, 1999, p. 73-74, 82.