Molenborrestraat

Beschrijving

Eén van de hoofdstraten van Sint-Laureins-Berchem; ze vertrekt vanaf de Brabantsebaan en doorkruist vervolgens de gemeente in westelijke richting. Het eerste gedeelte van de straat tussen de Brabantsebaan en de Sint-Laureinsstraat heette voorheen Dorpsstraat; in 1909 werd ze verbeterd en verbreed. Het tweede gedeelte was oorspronkelijk een korte privéweg naar het "Hof ter Steenberg" (nummer 48). Thans wordt de straat overwegend gekarakteriseerd door villa's uit het laatste kwart van de twintigste eeuw. Ook het vroegere gemeentehuis en de voormalige gemeenteschool met bijhorende onderwijzerswoning, thans in gebruik als ontmoetingscentrum "De Molenborre" zijn hier gelegen.

• VAN POUCKE E., Wegen en straten van Vlezenbeek, Sint-Laureins-Berchem en Oudenaken, Themanummer, in Lewe, jaargang 24, nummers 3-4, 2005, p. 82-83.