Vijf villa's

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vijf villa's

Beschrijving

Alleenstaande villa's (nummers 565 en 567 in halfopen bebouwing) met omringende tuinen, in eclectische stijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Karakteristieke naamgeving: zogenaamd "Villa Rosa" (nummer 567), "Villa Clara" (nummer 573), Villa Maria" (nummer 575) en "Villa Mathilde" (nummer 577). Baksteenbouw (nummer 565 beschilderd) met contrasterende banden onder (pseudo-)mansardedaken; verspringende bouwvolums zoals erkers, balkons, torentravee, luifels en puntvormige overkappingen. Diverse muuropeningen. IJzeren hek aan de straatzijde. Nummer 577 recent opgeknapt en aangepast met winkelfunctie.

Auteurs: Steyaert, Rita