Geografisch thema

Wijk Dahliastraat, Violierstraat en Kuurnsestraat

ID
13109
URI
https://id.erfgoed.net/themas/13109

Beschrijving

De Dahliastraat is een korte straat die de Kuurnsestraat met de Nieuwstraat verbindt. Vormt samen met de Violierstraat en een stuk van de Kuurnsestraat (nummers 15-33) een nieuwe wijk, aangelegd in het begin van de jaren 1960, naar ontwerp van architect Jacques Bekaert uit Lauwe, in opdracht van de Samenwerkende Maatschappij voor Volkswoningen "Mijn Huis" uit Harelbeke. Bebouwing te onderscheiden in twee types, twee aan twee of in rij gebouwd als woningen van twee traveeën en twee bouwlagen in rode baksteenbouw onder pannen zadeldaken. Eerste type met rondbogige deuropening en rechthoekige vensteropeningen. Tweede type eveneens met rechthoekige deuropening.

  • Archief Roger Vandewalle.

Bron: SANTY P. & DEVOOGHT K. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Lendelede, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL41, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Wijk Dahliastraat, Violierstraat en Kuurnsestraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/13109 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.