Sint Annaplein

Beschrijving

Driehoekig plein op de wijk Grote Heide tussen het einde van de Frankrijkstraat en de wegsplitsing met Bosstraat, Alfons De Grauwelaan en Emiel Hertecantlaan. Voorheen Venneplein geheten en na de afbraak van de oude Sint-Annakapel of het Vennekapelleken en de vervanging door de nieuwe Sint-Annakapel gewijzigd in de huidige benaming.

Tegen de blinde zijgevel van het hoekhuis Sint Annaplein nummer 2 aan de Bollewerkstraat hangt een gewit houten gevelkapelletje met bekronend kruisje en opschrift "K. Jezus z.o.". Achter glas een polychroom beeldje van het Kindje Jezus van Praag.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena