Parochiekerk van het Heilig Sacrament

Beschrijving

Jongste parochie van Merksem, opgericht in 1964 op de noordwestelijke wijk Lambrechtshoeken. Kerk opgericht in 1967-1968 naar ontwerp van Jean Waterkeyn en E. Van Tichelen. Functioneel kerkgebouw van beton op rechthoekig grondplan met sobere opengewerkte en vlak afgedekte toren.

Eigentijds mobilair en eikenhouten Onze-Lieve-Vrouwebeeld (tweede kwart 16de eeuw tot 17de eeuw) afkomstig van een wegkapel.

• JANSEN J., Fotorepertorium van het meubilair van de Belgische bedehuizen, Provincie Antwerpen, Kanton Merksem, Brussel, 1976, p. 13.

Auteurs :  Steyaert, Rita