Griffin N.V.

Beschrijving

"Griffin N.V.", opgericht als ijzergieterij met stoomtuigen en dynamo voor elektriciteit in 1898-1899, later uitgebreid en gemoderniseerd (onder meer in 1950 met elektrische smeltoven met motor). Gebouwen ingeplant tussen Oostkaai, Albertkanaal, Deurnebaan en Griffinstraat. Functionele bakstenen gebouwen, deels onder raekemdaken (parallel aan en loodrecht op de Oostkaai). In Griffinstraat pseudo-vakwerkbouw van metaal en baksteen. Aan west- en oostzijde: (leegstaande ?) bakstenen werkplaatsen van twee bouwlagen onder zadeldaken waarvan zijpuntgevels geopend met grote rondbogige vensters.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Vergunningsplichtige Inlichtingen, Merksem, nrs. 68 (1898), 335 (1934), 392 (1950).

Auteurs: Steyaert, Rita