Molens van Deinze en Antwerpen

Beschrijving

"Molens van Deinze en Antwerpen", voormalige "N.V. Antwerpse bloemmolens", in de volksmond "de grote molen", gesticht in 1886, met overname van de molen van de "Cie Française de Moulins à Vapeur", laatstgenoemde met toelating voor stoommachines van 1884 en 1885, nieuwe toelating in 1891.

Diverse gebouwen met bakstenen lijstgevels geritmeerd door verdiepte rondboognissen, gevarieerde muuropeningen, oudste gebouwen met zadeldaken, overigens platte daken. Hoger hoekgebouw Westkaai/Eugeen Meeusstraat met doorlopende vensterregisters.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Stoomtuigen, Merksem, 1884, 1885, 1891.

Auteurs: Steyaert, Rita