Modernistisch burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis uit de tweede helft van de jaren 1930; het bouwdossier werd niet teruggevonden, opdrachtgever, noch ontwerper of aannemer zijn gekend. De rijwoning met voortuin en een gevelbreedte van twee traveeën, telt twee bouwlagen onder een plat dak. In de verstedelijkte zuidwestelijke zone van de Nieuw-Parkwijk “Den Brandt”, behoort dit type tijdens de latere jaren 1930 tot de basisbebouwing.

De oorspronkelijk bakstenen lijstgevel met een portaal en twee grote raampartijen, op de verdieping doorgetrokken tot een bandraam, is vandaag bepleisterd. Het schrijnwerk en de voortuinafsluiting zijn vernieuwd.