Apotheek en appartementsgebouw

Beschrijving

Opmerkelijk hoekpand, gebouwd als apotheek met twee appartementen in opdracht van apotheker Paul Zander, naar ontwerp van architect Paul De Meyer van 1989, uitgevoerd in 1990.

Beraapt kubusvormig geheel van twee bouwlagen en inspringende dakverdieping met terras. Afgesnuite hoek, uitgewerkt in glas, met toegang tot apotheek.

Volgens bouwplannen apotheek op gelijkvloers, met berging op eerste verdieping. Twee flats ontsloten door privé-inkom en polygonale spiltrap uiterst rechts, bestaande uit zitplaats met kitchenette, slaapkamer verlicht door schacht en badkamer.

• Stadsarchief Wilrijk, bouwaanvragen 222#7512 en 222#13612.