Hoeve van 1874

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve van 1874

Beschrijving

Voormalige hoeve met losstaande bestanddelen, gedateerd 1857, ontwikkeld door toevoeging van recente gedeelten tot een U-vormig geheel, met de open zijde van het erf naar de straat.

Bakstenen gebouwen onder zadeldaken. De dienstgebouwen werden ingekort aan de zijde van de straat, waarschijnlijk naar aanleiding van een verbreding ervan.

Boerenhuis achteraan het erf, breedhuis van het dubbelhuistype, vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Gecementeerde voorgevel, voorzien van getoogde muuropeningen. Zijgevels met aandak en vlechtingen. Rechts van het erf, kleine stal (?) onder zadeldak, ingekort aan de rechterzijde. Rechthoekige deur onder hardstenen latei. Rechterzijgevel met aandak en vlechtingen. Links van het erf, dwarsschuur, ingekort aan de linkerzijde. Datering 1857 door middel van muurankers. Bakstenen rondboogpoort.