Villa in nieuwe zakelijkheid

Beschrijving

Alleenstaande villa in nieuwe zakelijkheid, naar ontwerp van Willie Pijl van 1938. Opdrachtgever was maatschappijbestuurder Hans Kiessling (°Berchem, 1900), echtgenoot van Marie Louise Leboutte (°Jette, 1910).

Sterk verspringende bouwvolumes onder plat dak; beraapte gevels met rechthoekige of ronde muuropeningen en halfronde uitbouw links.

Op begane grond links woon- en eetkamer, centraal traphal en keuken annex berging, rechte kantoor, inkom en garage. Op bovenverdieping drie slaapkamers en badkamer.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 238#5205; vreemdelingendossiers 481#68875, 481#222380 en 968#21973.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde