Modernistische meergezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonkubus

Beschrijving

Vlakke bakstenen woonkubus van twee bouwlagen onder plat dak, waarvoor bouwaanvraag van 1937. Opdrachtgever was de boekhouder Louis Verhasselt. Uit het bouwdossier vallen de ontwerper noch aannemer af te leiden. Lijstgevels met rechthoekige muuropeningen; uitspringende venstertravee links en overluifelde deur in rechtse zijgevel.

Omvat volgens het bouwplan twee flats ontsloten door een gemeenschappelijke inkom- en traphal. Op begane grond eet- en zitkamer met overdekt terras, keuken annex wasplaats en één slaapkamer. Op bovenverdieping woonkamer, kantoor, keuken annex wasplaats, slaap- en kinderkamer.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde