Modernistisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Burgerhuis met qua opstand eenvoudige bakstenen lijstgevel van twee traveeën en twee bouwlagen onder plat dak, naar ontwerp van architect Eugène Gebruers van 1932. Opdrachtgever was de bediende Hector Boffejon. Souterrain in 1946 onder leiding van architect Florent Laforce ingericht als garage.

Sterk decoratief benadrukt door het wisselend gebruik van baksteen en zwarte en witte tegels voor garagepoortomlijsting en steektrap; overluifelde rechthoekige deur onder groot en kleurrijk glas-in-loodraam (traphal).

Volgens bouwplan op begane grond woonkamer en ontbijtkamer met bovenlicht, geflankeerd door inkom- en traphal en keuken annex wc. Op bovenverdieping drie slaapkamers, badkamer met bovenlicht en wc.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossuers 238#3350 (1932) en 238#6059 (1946).

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde