Rij stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij stadswoningen

Beschrijving

Eenvoudige rijhuisjes van twee of drie traveeën en één of anderhalve (nummers 272, 280-282) bouwlaag onder pannen zadeldaken, uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Bakstenen of bepleisterde (nummers 120-124), lijstgevels met enkel- of dubbelhuisopstand (nummers 120-124); nummers 256-258 in spiegelbeeld. Rechthoekige of licht getoogde muuropeningen, nummers 252-258 en 230-238 met beluikte vensters. Nummers 230 en 232 heden aangepast.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde

Aanvullende informatie

De meeste van deze gelijkaardige rijwoningen werden gesloopt (nummers 120-124, 230, 236-242, 252-258) en de vier bewaarde woningen (nummer 234, 272, 280 en 282) ondergingen een aantal aanpassingen waardoor het ensemble niet meer herkenbaar is. De erfgoedwaarde van het geheel is verdwenen.

Auteurs: Jacobs, Els