Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak, naar ontwerp van August De Hert van 1909, in opdracht van De Clerck.

Kleurige bakstenen lijstgevel met smal, licht geaccentueerd ingangsrisaliet links. Decoratief baksteenmetselwerk en figuratieve panelen (onder mùeer met jaartal "1909"). Rechthoekige muuropeningen.

Klassieke typologie van het burgerhuis bestaand uit hoofdvolume en smalle achterbouw, ontsloten door zijdelings ingeplante inkom- en traphal. Gelijkvloers voor- en achterplaats, met keuken annex pomphuis en wc in achterbouw. Op bovenverdieping en mansarde voor- en achterplaats.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde