Gemeentehuis van Kotem en gemeenteschool

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis en -school, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Alleenstaand dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.

Bakstenen gebouw op licht verhoogde begane grond; bakstenen plint met hardstenen lijst. Middenrisaliet en bakstenen hoekpilasters. Rechthoekige vensters met hardstenen latei en lekdrempel. Rechthoekige deur in een hardstenen omlijsting. Zijgevels met aandak en vlechtingen.

De school is een haaks op de achtergevel aansluitend gebouw van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, met een lagere deurtravee onder afzonderlijk zadeldak. Traveeën gemarkeerd door baksteenpilasters. Getoogde vensters met hardstenen lekdrempels. Rechthoekige deur in een hardstenen omlijsting.