Architectenwoning Bernard Coens

Beschrijving

Architectenwoning in sobere postmodernistische stijl, naar een ontwerp door Bernard Coens uit 1985. De rijwoning met voortuin omvat twee bouwlagen onder een plat dak, boven een ondergrondse garage. Een alternerend volumespel bepaalt het karakter van de lijstgevel, die wordt gekenmerkt door een dynamisch reliëf, een doorlopende glaspartij en een inkomportaal met trappenbordes beschermd door een afgerond balkon. In tegenstelling tot de bouwplannen die een parement uit natuursteenplaten vermelden, is de gevel uitgevoerd in baksteenbouw met een decoratief gebruik van blauwe hardsteen en aluminium schrijnwerk.

De plattegrond van de begane grond beantwoordt aan een open plan met achtereenvolgens ruimte voor een kantoor, een eetkamer en een living georiënteerd op de tuin. Rechts hiervan bevinden zich de inkomhal met vestiaire en toilet, de halfronde traphal met kolommen, en de keuken. De bovenverdieping omvat twee slaapkamers aan de straatzijde, en drie slaapkamers verbonden door een ondiep terras aan de tuinzijde, met in de middenzone de trap- en nachthal en twee badkamers.