Hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen; woning in kern opklimmend tot de 18de eeuw (zie Ferrariskaart) met bijgebouwen van latere datum: woonstalhuis ten noorden, wagenhuis ten oosten en schuur ten zuiden. Verankerde bakstenen gebouwen onder zadeldaken; rechthoekige muuropeningen en enkele rondboogluiken. Woning van vier traveeƫn met gecementeerde muurbanden en overwegend aangepaste rechthoekige muuropeningen. Gedrukt rondboogdeurtje onder oculus in gecementeerde omlijsting; erboven ingegrift jaartal MDCCLIX; links bewaard zandstenen kruiskozijn.

Auteurs : Kennes, Hilde, Steyaert, Rita